Detta är supportportalen för de Rotarydistrikt i Sverige som är medlemmar i SRS (Svensk Rotaryservice), dvs 2320, 2330, 2340, 2350, 2360, 2380, 2400 & 2410. Om din klubb tillhör distrikt 2370 eller 2390 ber vi dig kontakta er DITS i respektive distrikt. De klubbar som fortfarande använder ClubAdmin i dessa två distrikt skall dock använda denna portal för support.

Publicera all kod

Avatar image
Oct 14, 2015
Fredrik Klintebäck wrote
Det finns säkert hundratals duktiga IT-människor inom Rotary, och massor med önskemål om vidareutveckling av ClubAdmin. Mitt förslag är därför att all källkod för ClubAdmin publiceras på GitHub, tillsammans med instruktioner om hur man sätter upp en testmiljö. Samt att man sätter upp en process för hur nya versioner testas och driftsätts. På så sätt kan vi alla bidra till vidareutvecklingen av ClubAdmin på ett kostnadseffektivt sätt.
Declined
1 vote
Vote
Reply
15 Answers
Avatar image
Oct 15, 2015
Kent Vesterberg agent wrote
Det skulle innebära att vi måste få dessa hundratals duktiga människor att också börja jobba frivilligt.....
Det går tyvärr knappt inte att få tillräckligt med folk som det är nu.
Vi hade kommit mycket längre om vi haft det.

Men svaret blir ändå blankt nej!
ClubAdmin är inte i vår ägo utan en kommersiell produkt.
Avatar image
Oct 27, 2015
Erik Liljencrantz wrote
Hade man valt en lösning på öppen källkod (Wordpress, Joomla, Drupal, ...) hade det varit en annan sak - fast då hade ju hela basen till systemet redan varit "där ute" så fokus kunnat läggas på att utveckla de mer Rotary-specifika delarna.
Oct 27, 2015
Gert Brushammar agent wrote
Jag tror du försöker sparka in öppna dörrar.

Umbraco ÄR Open Source liksom WordPress. Koden går att ladda hem här: https://our.umbraco.org/download

Utvecklingsarbetet ÄR helt fokuserat på att utveckla de Rotaryspecifika delarna.

---
Vänligen
Gert Brushammar
DITS 2400
Oct 27, 2015
Gert Brushammar agent wrote
Umbraco är Open Source, ClubAdmin är en kommersiell produkt. Produkten ClubAdmin är alltså en Rotaryspecifik anpassning av Umbraco.
Avatar image
Oct 27, 2015
Erik Liljencrantz wrote
Hej Gert, tack för att Du svarar. Det står "kommersiell produkt" och "inte i vår ägo" i ett tidigare svar och Du skriver "open source". Lite motsägelsefullt. Har försökt se vad som faktiskt skulle vara Umbraco (väldigt lite) och vad som utvecklas Rotary-specifikt i ClubAdmin (det mesta). Men visst, det står:

först i inloggningssidan.

Logiken i att rotary.se kör Drupal, ClubAdmin skulle köra Umbraco och Rotary Ungdom kör något leverantörsspecifikt är också svår att se då alla tre emanerar ur samma upphandling där en leverantör valdes.

Men tyvärr vet jag alltför väl att det är hopplöst att ens resonera kring detta då organisationen genom upphandlingen våren 2013 satte sig i "denna båt" och hur fel andra än inser att det blivit så vägrar aktiva på IT-sidan att ens se bristerna. Och så brukar det skyllas på att vad skall man annars göra i detta läge, och ja, det är frågan - för kör man "tillräckligt långt åt fel håll" kan man till slut komma fram någonstans ändå, även om det inte var den närmsta och bästa vägen till ett trevligt bra ställe.
Oct 27, 2015
Gert Brushammar agent wrote
Jag är tekniker och har inte insyn i detaljerna i upphandlingen. Visst finns det brister men det är ju precis det vi jobbar intensivt med att åtgärda.

Min uppgift är att hjälpa folk förstå hur ClubAdmin är tänkt och att hitta rätt arbetsmetod i verktyget. Att inte Umbraco "syns" är inget märkligt. Om du skriver ett dokument med Microsoft Word eller LibreOffice syns inte på det färdiga PDF-dokumentet. SAAB och Opel hade samma bottenplatta i bilarna men det syntes inte heller. Man måste skilja på verktyg och slutprodukt. Verktyget är Umbraco, slutprodukten är ClubAdmin.

---
Vänligen
Gert Brushammar
DITS 2400
Avatar image
Oct 27, 2015
Kent Vesterberg agent wrote
Erik,
Jag tycker du skall lägga upphandlingen till handlingarna någon gång. Det leder ingen vart.
Sedan skrev du nog fel, att rotary.se kör Drupal. Det är rotary.org som kör Drupal.

Och med den insider-kännedom jag har så vet jag att RI ångrar detta val. Inte officiellt men väl internt...
Avatar image
Oct 27, 2015
Erik Liljencrantz wrote
Hej, förstår att webmaster vill lägga upphandlingen till handlingarna. Organisationen får leva med resultatet :-(

Men både rotary.org och rotary.se kör Drupal. Kolla med
http://www.whatcms.org
där man iofs får ange new.rotary.se då rotary.se laddar en frame som i sin tur innehåller new.rotary.se (med Drupal). Märkligt att organisationens webmaster inte har koll på det utan påstår att jag "skriver fel".

Den valda leverantören har skapat en IT-miljö med leverantörsspecifikt CMS för Rotary Ungdom, Drupal för rotary.se och Umbraco/eget för ClubAdmin. Plus att all utveckling sker i Indien. Det torde vara fakta och inte tyckande.

Rörande Drupal, tja, det är ett avancerat system lämpligt för användare som jobbar med det varje dag. Det talade emot Drupal för rotary.se i upphandlingen men det valdes ändå. Det talade naturligtvis än mer emot Drupal för klubbsidorna. Men då borde man ju valt ett system som baserades på en mer lättanvänd gemensam plattform för vanliga användare som loggar in lite då och då.

Men som jag skrev, det är meningslöst att ens resonera kring detta med Er - inga fel erkänns, inga alternativ finns.
Oct 27, 2015
Gert Brushammar agent wrote
Nu får du ursäkta mig, men den sista meningen i ditt senaste inlägg gör mig förbannad! :-(
Jag har förklarat att min uppgift är att utbilda folk i användningen av ClubAdmin och då tänker jag inte ta emot nån skit för att verktygsval i miljöer som jag inte kan påverka inte faller dig på läppen. Att anklaga mig för att att inte vilja diskutera tar jag som ett personligt påhopp som jag definitivt inte accepterar!

---
Vänligen
Gert Brushammar
DITS 2400
Avatar image
Oct 27, 2015
Kent Vesterberg agent wrote
Diskussionens tid är inte nu.

Dessutom får du hacka lite mer. Trodde du var duktig på sådant.
rotary.se ÄR gjord i Umbraco och inget annat. Att vi fått vissa CSS från RI är en annan sak.
I övrigt håller jag med Gert
Avatar image
Oct 27, 2015
Erik Liljencrantz wrote
Verktyg som whatcms.org kan naturligtvis ha fel och kodrader som finns i sidan som:

behöver inte heller vara sanna, lite som att sätta ett SAAB-märke på en Volvo, och jag gick på det - vilken luring.

Till Gert, Du är säkert en framåt tekniker och försöker lösa saker runt ClubAdmin efter de förutsättningar som råder. Jag (som också är tekniker) lägger inte ansvaret för upphandlingen eller allt som blivit så försenat och moment som defakto är sämre i ClubAdmin än de var i det antika Club on Web på Dig, men det vore klädsamt om någon på Er nivå insåg eller erkände att det faktiskt blivit försenat, saknas många moment och inte alls motsvarar förväntningarna man hade på ett nytt system - istället blir Ni förbannade. Konstruktivt. Inte.

Men det är just det jag insett för länge sedan. Det är inte meningsfullt att ens komma med idéer, förslag eller resonera kring något när det blir så konstigt ändå. Tyvärr.
Oct 27, 2015
Gert Brushammar agent wrote
Det är inte sakfrågan jag blir grinig av, jag blir förbannad av ditt sätt att uttrycka dig! Du anklagar mig för att inte vilja resonera om ett ämne som jag inte har insyn i. Sen påstår du att det inte är lönt att diskutera, ändå fortsätter du i samma stil. Vad menar du med "Er nivå"? Eftersom du använder ordet "Er" i anklagelserna kan jag inte tolka det på annat sätt än att du inbegriper mig också. Jag är supporttekniker!! Näst längst ner i näringskedjan, långt från beslutsfattarna. Dessutom har jag ställt upp frivilligt och använder min fritid för att utföra arbetet. Den frivilligheten falnar när man utsätts för missriktad kritik.

---
Inte fullt så vänligt längre
Gert Brushammar
DITS 2400
Avatar image
Oct 27, 2015
Erik Liljencrantz wrote
Gert, Du förringar Din roll i sammanhanget, vad jag ser har Du varit DITS i Ditt distrikt 2400 många år och har både historien och måste ha följt vägen framåt. Klart mer än "supporttekniker", eller hur?

Med "Er nivå" avses den centrala IT-funktionen inom SRS, som webmaster och DITS, Ni jobbar rimligen tillsammans och bör vara informerade om teknik och utveckling i det nya systemet.

Men igen, jag har varit aktiv tidigare, försökt bidra, haft idéer, gjort lösningar, en massa tekniska saker, men bara fått hum-hum och beskyllningar. Det är därför jag anser det lönlöst att resonera eller diskutera med "Er". Viljan att se möjligheter och alternativ verkar saknas.
Oct 27, 2015
Gert Brushammar agent wrote
Om det varit så borde jag väl ha vetat att du var en av förlorarna i upphandlingen? Nu vet jag det.
Aug 19, 2020
Mikael Olsson wrote
Tråden startades 2015 och står som avslagen. Ska jag tolka det som att Fredriks förslag fortfarande efter fem år inte är aktuell?
Intressant diskussion BTW.