Detta är supportportalen för de Rotarydistrikt i Sverige som är medlemmar i SRS (Svensk Rotaryservice), dvs 2320, 2330, 2340, 2350, 2360, 2380, 2400 & 2410. Om din klubb tillhör distrikt 2370 eller 2390 ber vi dig kontakta er DITS i respektive distrikt. De klubbar som fortfarande använder ClubAdmin i dessa två distrikt skall dock använda denna portal för support.

iCal av programmen

Avatar image
Jun 10, 2014
Micael Olsson wrote
Skapa en prenumererbar iCal utöver att prenumerera på mail med program. Med iCal så ligger veckomötena (och andra möten) i din kalender automagiskt.
Completed
7 votes
Vote
Reply
10 Answers
Avatar image
Jun 11, 2014
Micael Olsson agent wrote
Lesley stängde, vet inte varför... :)
Avatar image
Oct 14, 2015
Fredrik Klintebäck wrote
Vore toppen att få med det, då kan man se direkt i mobil, google calender osv.
Avatar image
Oct 27, 2015
Erik Liljencrantz wrote
Det borde ju varit med från början i ett "nytt" system kan man tycka. Hade man valt ett system baserat på öppen källkod (WordPress, Joomla, Drupal, ...) hade det varit enkelt att lägga till utan egen utveckling.
Min klubb kör en WordPress där det finns och funkar med vårt program, riktigt bra att direkt i kalendern (iEnhet, Android, Google-kalender, Outlook, ...) se program och andra saker "automagiskt" - även ändringar av programpunkter och datum propageras ut till "prenumeranter".
http://rotarykatrineholm.se/?page_id=18
Avatar image
Oct 28, 2015
Micael Olsson agent wrote
Basen ÄR baserad på Open Source, men det innebär inte att alla klubbar får full tillgång till att göra vad som helst. Framförallt för att det inte skall lyftas in smutsig kod som skulle kunna innehålla Malware, Virus etc. Vi har därför diskuterat i linjen att (när ClubAdmin är i det skick som förväntas) önskade plug-ins får genomgå en valideringsprocedur och sedan läggas till som en option. Exakt hur detta skulle gå till är dock inte klart ännu.
Sedan skall hela "paketet" överensstämma med vad PR- och Infogruppen vill förmedla i design, innehåll och känsla.
Det diskuterades tidigt att en kalenderfunktion som detta bör finnas - men det sattes inte som ett krav. Mer "nice to have than need to have" :D
Avatar image
Oct 28, 2015
Erik Liljencrantz wrote
Nu är väl redan kalendern en plugin i Umbraco, kanske som denna:
https://our.umbraco.org/projects/backoffice-extensions/eventcalendar/
och då borde det "bara" vara att aktivera möjligheten att ta del av kalendern som iCal-händelser i befintlig modul. Tekniskt är ju iCal "bara" ett annat sätt att visa kalenderhändelserna (iCal-text istället för HTML-text).
Avatar image
Oct 28, 2015
Micael Olsson agent wrote
Det är möjligt, jag vet inte detaljerna i modulerna som använts. Det kommer att visas senare, när det finns bättre tid för "nice to have". :D
Avatar image
Oct 28, 2015
Fredrik Klintebäck wrote
Jag röstar i alla fall upp det, är bökigt lägga upp kalender manuellt (det blir inte av).
Avatar image
Oct 28, 2015
Micael Olsson agent wrote
Bra det! Jag är personligen tämligen säker på att funktionen kommer vad det lider. :)
Avatar image
Oct 28, 2015
Fredrik Klintebäck wrote
Bra! Är ju den önskade funktion som har flest röster just nu :)
Aug 19, 2020
Mikael Olsson wrote
Tråden skapades 2014. Är den inte stängd än?